۲۱ بهمن ۱۳۸۲، ۱۶:۴۳

يادادشتي بر آخرين ساخته ابراهيم وحيد زاده

"معادله " يك كمدي سبك كه باز به مساله خانوادگي توجه كرده است

نخستين اكران دهمين روز جشنواره بين المللي فيلم فجر ، فيلم سينمايي « معادله » به كارگرداني ابراهيم وحيد زاده بود كه به خاطر فضاي كمدي و خنده آور آن مخاطبين خود را با اثري متفاوت روبه رو ساخت كه باعث شادماني منتقدان و نمايندگان رسانه ها شد.

« معادله » از معدود آثار جشنواره بيست و دوم فيلم فجر است كه به علت فضاي خنده آور خود توانست مخاطبان را بخنداند و مهم اينكه اين اثر موفق شد در بيشتر صحنه هاي فيلم از تماشاگر خود خنده بگيرد و به كمتر صحنه اي در اين فيلم مي توان اشاره كرد كه براي گرفتن خنده از بيننده تدارك ديده باشد، ولي موفق به انجام اين كار نشده باشد.
اين اثر با رويكردي اجتماعي به سراغ مضموني نو نمي رود، اما استفاده درست و نگاه جديد او نسبت به موضوع موجب ارايه اثري قابل تامل شده است. مساله وجود زوج هاي متعدد كه در زندگي مخفيانه مردهاي پولدار وجود دارد و به تبع آن بچه هايي كه حاصل اين ازدواج ها هستند و مردان چند زنه به دلايل مختلف از آن اطلاع ندارند.
علي مراد كه يك بازاري پولدار است با جوان نابغه اي مواجه مي شود كه خود را فرزند يكي از همسران صيغه اي او معرفي مي كند و اين مرد سعي دارد به هر ترتيب كه شده اين مساله را از همسرش مخفي كند. از طرف ديگر، اين جوان و دختري پولدار كه هم كلاسي هستند، به هم علاقه دارند اما پدر دختر فقط در صورتي راضي به اين ازدواج است كه جوان با پدرش به خواستگاري بيايد. پسر ديگري هم كه به خاطر پول و زيبايي قصد ازدواج با دختر را دارد با همكاري پسر علي مراد كه در صدد به دست آوردن ثروت پدر است، به هر ترتيب ممكن تلاش مي كنند تا اين جوان را از سر راه بردارند و اين مساله موقعيت هاي خنده دار بسياري را خلق مي كند.
مضموني را كه « معادله » به سراغ آن رفته است، محور اصلي بيشتر آثار كمدي در كشور را تشكيل مي دهد. البته درباره كارگرداني مانند وحيد زاده كه قبل از اين « عشق فيلم » را ساخته كه كمدي و شوخي هاي آن بسيار خاص است و گروهي خاص از اجتماع را مورد توجه قرار مي دهد و در عين حال اين فيلم با شكست تجاري مواجه شد، طبيعي به نظر مي رسد به سراغ يك موضوع اجتماعي و عام برود تا ديگر تجربه تلخ گذشته را با خود همراه نداشته باشد.
البته نبايد خصوصيات مثبت اين فيلم را ناديده گرفت و تنها به صرف موضوع به نسبت تكراري، آن را مورد نكوهش قرار داد. چون اتفاقا"  استفاده از مضامين دست كاري شده كار بسيار دشوارتري است. به اين جهت كه بدعت و زيبايي خود را از دست داده است و نگاهي تازه را مي طلبد.

کد خبر 58347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha